Morčací Steak s ryžou, zelenou špargľou a hnedými šampiňónmi
Morčací Steak s ryžou, zelenou špargľou a hnedými šampiňónmi
Lacnejšia alternatíva oproti hovadziemu mäsu je morčacie mäso. Morčacie prsia obsahujú vysoký podiel bielkovín a nízky obsah tukov. Je zdrojom vitamínov B3, B6, B12, kyseliny listovej či vitamínu A. Z minerálov je zastúpený napr. fosfor a draslík.
Kurkuma má pozitívny vplyv na trávenie, podporuje činnosť pečene, vplýva na správnu činnosť kardiovaskulárneho systému a činnosť nervovej sústavy a je aj silným antioxidantom. Kombinácia kurkumy s čiernym korením má synergizujúci efekt čim posobí v našom tele protizápalovo. Tieto účinky sú známe z ajurvédy.
TIP: Pokiaľ kurkuma nie je zastúpená v tvojom jedálničku je tu kvalitný kurkumín v najlepšie vstrebateľnej forme: CUREIT® CURCUMIN. Charakteristická je maximálna absorpcia a biologická dostupnosť, až o 1673 % vyššia ako u obyčajného kurkumínu.
Nutričné hodnoty:
627kcal | Bielkoviny 57g | Sacharidy 73,1g | Tuky 11,7g | Vláknina 6g
Na prípravu tohto jedla na obrázku bolo použité (hmotnosť v surovom stave):
-
🥩 200g Morčacie prsia
-
🍚 85g ryža Basmatti + kurkuma
-
🥬 100g zelená špargľa
-
➡️ 50g šampiňónov
-
🥄 1pl olivového oleja
-
🍋 niekoľko kvapiek limetky
-
🧂 soľ, čierne korenie, kurkuma
Doba prípravy: 30min.